dimecres, 27 d’abril de 2016

ENTRADA DE SANT JORDI


     L'exposició que hem proposat aquest any per celebrar la diada de Sant Jordi, ha estat encarregada als alumnes de tercer i de cinquè. Podeu visitar-la fins la setmana vinent a l'entrada de l'escola i es tracta de dues propostes que giren entorn la poesia i les lletres.

     Els nens de cinquè han jugat amb un recurs que sovint utilitzaven els artistes surrealistes: el cut-up o poesia trobada i que consta en agafar una pàgina quasevol d'un llibre (en aquest cas hem triat uns llibrets que havien quedat obsolets, de temàtiques variades però amb tots amb textos tècnics) tot cercant i ordenant les paraules que cadascú ha triat per tal de confegir un text nou, que res té a veure amb el text del que es parteix. Ha estat difícil obviar el text que llegíem per pensar en un altre de nou, però creiem que ho han aconseguit! Per acabar, hem tractat aquesta pàgina com una imatge en la que s'integren paraules i dibuixos, per això els nens l'han acabada perquè cada element tingués una raó de ser dins del tot. 


     Els alumnes de tercer han treballat a partir d'una lletra que ells mateixos han dibuixat i retallat amb una cartolina negra. Prenent com a punt d'inici els poemes visuals de Joan Brossa, cadascú ha hagut de fer el seu cartell agafant com a motiu principal la lletra prèviament retallada i intentant buscar-hi un sentit, mostrant-nos la lletra com a imatge.
     Aquesta és una exposició per mirar-la de ben a prop i gaudir llegint les propostes dels nens. Esperem que us agradi!